For børn

Norden Rundt | Vi finder på

Norden rundt

Hvad er Norden egentlig? Vi rejste ud for at se, og kom hjem med små bidder af Norden i vores kuffert. Følg med os rundt, og få en finsk tango og lidt dansk “hygge”, mød en lumsk svensk spillemand, og et valsende ålandsk postbud. Hør historier om søde får, en livsfarlig tå, og usynlige væsner.

En varieret og skør samling af sange og historier fra hele Norden. Forestillingen spilles på svensk eller dansk med elementer af de fleste nordiske sprog.

Feedback fra børn

(klik for at læse)

Jeg havde for nylig fornøjelsen at se Anna og Helenas Forestilling Norden Rundt. På 45 gode minutter blev vi ført ind i Nordens lande og en finurlig stemning af nordiske toner og fortællinger med trolde og alfer og andre væsener. Hvert land blev præsenteret med fakta og fiktion – og fulgt op af dramatiske understregninger alt imens små tableauer scenografisk piblede frem og gav en miniature stemning ala Nils Holgersens eventyrlige rejse. Musikken på harmonika og ukulele understregede en særlig nordisk tone med strenge af folkedans og same-sang og historierne blev fortalt med humor og indlevelse. Der var fuld opmærksomhed fra tilskuerrækkernes 4./5. Klasser fra start til slut. Fulgt op af et fact sheet og oplæg til opgaver og snak i klassen, vil Norden Rundt være det oplagte valg til en større og samtidig underfundig poetisk forståelse af vores nordiske verden.

Gitte Paxevanos

Sang- og teaterpædagog

Vi finder på

Anna Kruse og Kirsten Juul Seidenfaden ønsker med koncerten ”Vi finder på”, at vise børn og voksne hvordan man med enkle ideer og elementer kan skabe en verden af bevægelse, ord, melodier og leg. Med udgangspunkt i cirkler, trekanter og firkanter skal børnene lave lyd-universer, som senere skal bruges til en fælles komposition.

Anna og Kirsten synger og spiller egne kompositioner, der på forskellig vis inviterer børnene til at finde på ord, rim, toner, rytmer og bevægelser. På den måde bliver børnene i allerhøjeste grad medskabere af det værk, vi i sidste ende “filmer eller optager” til senere inspiration og glæde.

Kirsten Juul Seidenfaden er uddannet musik- og bevægelseslærer (Rytmisk Musikkonservatorium) og har udgivet undervisningsmaterialerne ”Lige i Øret” til brug i indskolingens musikundervisning. Til daglig arbejder hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i musikpædagogik og laver kurser for musiklærere rundt i landet.

Anna Kruse er uddannet sanger ved Ingesund Musikhögskola i Sverige og ved Rytmisk Musikkonservatorium i Danmark. Anna har mange års undervisnings- og projekterfaring fra musikskoler og fra folkeskolen.
Hun har udgivet flere CD’er i eget navn og komponeret musik til bl.a. digteren Edith Södergrans tekster.

Kontakt / book

 

Her kan du også kontakte mig hvis det drejer sig om Teambuilding, Stemmeundervisning eller Speak opgaver. Læs mere her

 

Ring til mig på 26 74 23 56, mail eller brug formularen