EDITH SÖDERGRAN

Edith Band | Edith Södergran Bigband | Edith & H.C. Andersen

Edith Band

Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möter varandra, som systrar från varsin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömskt, vilt och vemodigt. Stina Ekblad

finlandssvensk/dansk skuespiller

Musikken strækker sig som en kat i morgenlys mellem melankolsk skovbund duftende folkevise, svalende nordisk jazz og stolt champagne dansede tango – med længsel efter kærlighed som et bærende motiv.

Det hele fortolkes med sjæl og indlevelse af nogle af Danmarks bedste jazzmusikere, og farfars gamle fukssvans kommer også i brug. Ordene får et helt nyt liv med vores musik. Og musikken tager form af lyrikken.
Berlingske

* * * * *

”Man bliver man fascineret af den fuldkomne kombination af sang og musik.”
BT

* * * * *

… tæt greb om hjertet …

Politiken

* * * *

… kæler for ordene …
Gaffa

* * * * *

… nær et mesterværk.
Edith Södergran levede 1892-1923.

Hun var poeten, der ikke blev anerkendt mens hun var i live, men som efterfølgende har haft stor betydning for de nordiske sprogs lyrik. Hendes værker er oversat til mere end 50 sprog.

Hun blev kun 31 år gammel og kæmpede fra hun var 15 år mod tuberkulose. Hun brugte sin sygdom, sine følelser, sit liv og sig selv til at skabe et kreativt livsværk midt i en verden af fattigdom, krig og kaos!

Hun var en rebel, havde humor, ben i næsen og var nok lidt besværlig indimellem.

Hanne Tofte Jespersen, komponist/organist, Ny Vor Frue Kirke

“Anna Kruses Edith Södergran koncert er meget mere end en koncert – næsten en cabaret, for Annas fortællinger om digterindens liv væver sig på forunderlig vis ud og ind mellem sangene. Anna selv er som sanger og komponist et aldeles overbevisende bekendtskab, og hendes musikere underbygger både fortælling og musik på fremragende vis. Ny Vor Frue Kirke havde fornøjelse af koncerten i april 2011 og kan varmt anbefale den som en usædvanlig bevægende musikalsk og poetisk oplevelse.”

Jakob Bonderup, Engelsholm Højskole

”Anna Kruse og hendes kvintet er efter undertegnedes mening et af de mest interessante og høre værdige ensembler på jazz/songwriter scenen i dag. Et af flere vellykkede kunstgreb, er at bygge koncerten op som et soundtrack til digteren Edith Södergrans livshistorie(teksterne er også lavet af hende). Det gør at man som lytter hele tiden holdes fast i en fortælling og at ens sanser konstant skærpes i bestræbelserne på at ”hænge” sangene op på den historie, man følger.”

Mads Kusk, bibliotikar, Valby Bibliotek

”Livsbekræftende, swingende litteraturhistorie. 

Bandets udstråling greb publikum og pludselig stod den mærkelige modernist lyslevende frem blandt bogreolerne på Valby Bibliotek.”

Lisbeth Diers

Trommer

Eva Malling

Bas

Nicholas Kingo

Keys

Til koncerten kan jeg optræde alene, med dele af, eller (helst) med hele mit band.

Sangene er på svensk, men imellem sangene fortæller jeg på flydende dansk eller svensk, om Ediths korte men intense liv.

Stina Ekblad & Edith Södergran

Når skuespiller Stina Ekblad læser Edith så læser hun liv ikke kun i orden men Ediths sjæl og krop bliver nærværende. For 10 år siden da Edith band kun var ”en baby” havde vi glæden at samarbejde med Stina på Litteraturhaus i KBH.
Det var en hel nat i Edith Södergrans ånd – med musik, poesi og foredrag af bl.a. Ebba Witt-Brattström. Pirogger fra Karelen og russisk vodka.

Nu 10 år senere har jeg æren at igen samarbejde med Stina.

Vi laver koncerter sammen hvor Stina fortæller om Edith og læser hendes digte.

Her kan du se VIDEO

Det startede en lun september aften i 2011, efter en helt fantastisk og dejlig koncert med Edith kvintetten på Testrup højskole. Bandet var samlet udenfor i mørket og ideer og tanker opstod. Lisbeth Diers sagde: ”Du skal da lave nogle Big Band arrangementer til Edith sangene!?”

Et frø til en stor drøm blev plantet.  Jeg har ”før Edith” sunget en masse Bigband Jazz – og jeg elskede det: Den fede lyd, de store crescendoer og klangene, der kan løfte taget.
Eftersom der den aften allerede var et andet lille frø, der voksede i min mave, måtte drømmen om Edith vente til min pige var blevet lidt større. Jeg holdt senere et møde med skønne Steen Nicolaj Hansen fra DR BigBand. Han fik mig til at tænke videre og udforme min drøm mere klart.

Og nu – fem år senere er drømmen opfyldt, og du kan booke mig sammen med et bigband syngende mine Edith-sange!

Lina Nyberg, Joakim Milder, Ann-Sofi Söderqvist, Ralf Nyström, Alexander Hagel Thorn og Mads Pagsberg  har skrivet samlet 10 arrangementer.

Alle 10 sange bliver udgivet på LIVE CD ” Nordisk Bigband poesi”  som har release den 9/7 – 2017

http://www.linanyberg.se

https://www.youtube.com/watch?v=am0GP6CZgLo

http://www.annsofisoderqvist.com

http://www.madspagsberg.dk

http://thebigband.dk/index.html

Edith & H.C. Andersen

Skuespiller Lars Bom og sangerinde Anna Kruse samt Eva Malling på kontrabas og Nicholas Kingo på rhodes, sav og harmonika lader to store skandinaviske forfattere møde hinanden i en varm, poetisk og sanselig koncert med glimt i øjet. De fire fortolker digte af den finlandssvenske Edith Södergran og af H.C. Andersen. Mellem sangene fortæller Lars Bom og Anna Kruse om de to digtere, der har overraskende mere til fælles, end man skulle tro.

 De to forfatteres meget personlige og intime digte er et fantastisk vidnesbyrd om deres liv og identitet, og ledsaget af Eva Mallings og Nicholas Kingos charmerende spil fortolker Lars Bom og Anna Kruse værkerne sanseligt og poetisk.

Musikken strækker sig som en kat i morgenlys mellem melankolsk skovbundsduftende folkevise, svalende nordisk jazz og stolt champagnedansende tango – med længsel efter kærlighed som et bærende motiv. Det hele fortolkes med sjæl og indlevelse af nogle af Danmarks bedste jazzmusikere, og farfars gamle fukssvans kommer også i brug. Ordene får et helt nyt liv med vores musik. Og musikken tager form af lyrikken.

Kontakt / book

 

Her kan du også kontakte mig hvis det drejer sig om Teambuilding, Stemmeundervisning eller Speak opgaver. Læs mere her

 

Ring til mig på 26 74 23 56, mail eller brug formularen