Anna Kruse http://www.annakruse.dk Sanger og Komponist Mon, 23 Apr 2018 20:39:40 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Aprilfestival med “Norden Rundt” http://www.annakruse.dk/aprilfestival-med-norden-rundt/ http://www.annakruse.dk/aprilfestival-med-norden-rundt/#respond Mon, 23 Apr 2018 20:39:40 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9127 Såå meget fantastisk teater og skønne mennesker samlede i Djursland.

Tak til det dejlige publikum og alle dem der arbejder frivillig <3 !!

Vi nød det hele og har lidt  forestillings bookinger med hjem 😉

]]>
http://www.annakruse.dk/aprilfestival-med-norden-rundt/feed/ 0
Koncerter i Maj http://www.annakruse.dk/koncerter-i-maj/ http://www.annakruse.dk/koncerter-i-maj/#respond Mon, 23 Apr 2018 20:34:24 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9125 27 April: Duo med Nicholas Kingo SilkeBorgBAD kl. 11.00
3 Maj: Danske Torpere: Duo Svensk jazz og viser i Søborg
5 maj: Blågårdsapotek Kruse/Kingo/Holst Jazz, Viser og Edith KBH
25 maj: EdithBand på FYN LIsbethDiers, Eva Malling, MIa Engsager, Nicholas Kingo
30-31 Maj: “Vi finder på” DR huset med Kirsten Juul Seidenfaden 

]]>
http://www.annakruse.dk/koncerter-i-maj/feed/ 0
Tak til Paradise Jazz og alle der kom http://www.annakruse.dk/tak-til-paradise-jazz-og-alle-der-kom/ http://www.annakruse.dk/tak-til-paradise-jazz-og-alle-der-kom/#respond Thu, 12 Apr 2018 20:46:59 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9104 Foto: af Nanja Pontoppidan på Mobilos

En dejlig aften i Ediths ånd. På Paradise Jazz er alle lidt BLUE… og med en masse på hjertet. Tak til Tove for at være den ildsjæl som driver verket!!!

Vi havde en forrygende aften. Så dejlig at have Jeppe Holst med på scenen igen. Og det er altid en fest når vi er samlet allesammen. Så bliver spilleglæden stor og der bliver tilføjet nye ting og

Mange nye ansigter i publikum. Det er så dejlig når det der kommer  nye personer som opdager Edith. Jeg havde alle mine bøger med igår og det er så skønt at se dem blive blædret og kigget i.

Næste uge er det tid til Aprilfestival med Norden Rundt!

 

]]>
http://www.annakruse.dk/tak-til-paradise-jazz-og-alle-der-kom/feed/ 0
De fineste ord og inledning af koncert… http://www.annakruse.dk/de-fineste-ord-og-inledning-af-koncert/ http://www.annakruse.dk/de-fineste-ord-og-inledning-af-koncert/#respond Thu, 05 Apr 2018 22:44:10 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9092

Foråret mødt os i onsdags ved Vadehavet!!! Her kan man se Vestre Vedsted Kirke både hvordan den ser ud inden i og udenpå.

Før koncerten var der Köttbullar och Lingon + Svensk Pølseret – som en svensker aldrig har hørt om eller smagt men som DK tror er typisk svenskt! Det var en helt fuld kirke med en otroligt dejlig publikum.

 

Og før vi begyndt spille blev vi presenterede og efter den presentation havde jeg meget svær ved at starte med at synge – jeg blev meget berørt, så tak for de ord Per Jacobsen og digtet!!

”Velkomst

For 8-9 år siden stødte jeg tilfældigt på navnet Anna Kruse i en Google søgning. Jeg var på jagt efter et kunstnerisk indslag til Musikefterskolens julefrokost. Det blev til en kontakt, men desværre aldrig til en koncert, da vi ikke kunne få datoerne til at passe, men jeg nød meget den CD Anna sendte til mig ved den lejlighed. Det var dog først efter den 2. CD med musik til Södergrans digte, at jeg for alvor fik øjnene op for kvaliteten i Edith Södergrans fantastiske og helt særlige lyrik. I vinter kom den tredje CD i rækken, og den har været spillet flittigt hjemme på anlægget siden.

Sidste sommer lykkedes det så med 8-9 års forsinkelse endelig at opleve Anna live under jazzfestivalen i København. En åben gård bag kirken på Blågårds Plads og en nordisk sommerdag, når den er bedst med blå himmel, hvide skyer, sol og en kølig brise var den perfekte ramme om koncerten. Det blev en livsbekræftende, varm og vidunderlig oplevelse. Så jeg har sådan glædet mig til i dag.

Det nærvær og den forbundethed mellem os mennesker, naturen, universet og altet, som Edith Södergrans digtning handler om, formidler Anna så smukt, intenst og nænsomt med sin musik og ikke mindst hendes varme og klangfulde stemme. Man kan lukke øjnene og lade sig føre dybt ind i de svenske skove eller helt ud i solsystemet og universet, men aldrig længere end der er en tråd tilbage til det helt nære levede liv: Storheden ved at sidde ved et sovende barn, lykken ved en kat i favnen, taknemmeligheden ved et daggry og et træ der spejler sig i skovsøen, mens ens længsler hviler sig ved himlens rand, før de vender hjem. Det store i det små og det små i det store; – nærvær, sansning, liv og længsel. Sådan er Ediths digtning og sådan er Annas musik.

Jeg synes Edith selv skal byde velkommen og sætte rammen for koncerten her i Vester Vedsted kirke. Digtet Facklorna er fra digtsamlingen Rosenaltret, skrevet i 1919 for næsten 100 år siden. Jeg håber, Edith tilgiver mig fordanskningen.

Jeg vil tænde mine fakler over jorden

Min fakkel skal stå

På hver natlig gård

I Alperne, hvor luften er velsignelse

På tundraen, hvor himlen er melankoli.

Oh min fakkel, lys i ansigtet på den forskræmte,

Den forgrædte, den formørkede, den urene.

En mild gud rækker os sin hånd:

Uden skønhed lever mennesket ikke et sekund

Sådan skal denne aften starte og med det: Hjerteligt velkommen til Anna Kruse og hendes Edith band.”

              

]]>
http://www.annakruse.dk/de-fineste-ord-og-inledning-af-koncert/feed/ 0
Offentlige KONCERTER i April http://www.annakruse.dk/offentlige-koncerter-i-april/ http://www.annakruse.dk/offentlige-koncerter-i-april/#respond Mon, 02 Apr 2018 10:03:40 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9083

Idag anden påskedag ER foråret påvej med store skridt!

Vi forbereder os for koncerter der kommer her under foråret og sommar og ser frem til at lave en masse skøn musik i store og små orkestrer. Det er så dejlig med Edith musikken – den kan spilles med helt lille orkester og den kan også blæses stort op!!  Jeg ønsker mig stadig en symfoniorkester hver juleaften 😉

Her er koncerterne ( læs mere ved at klikke på teksten):

4 APRIL: Ribe VesterVedsted kirke kl 19.30  Edith TRIO Holst/Kingo/Kruse

6 APRIL: Helligaand Kirke Natkirke på Strøget kl. 21.00 Kruse/Kingo

11 APRIL: Paradis JAZZ 21.00 EdithBAND

16-22 APRIL: April festival med NORDEN RUNDT

27 APRIL: 11.00 Åbning af udstilling på Gordon Fazakerley Silkeborg BAD

]]>
http://www.annakruse.dk/offentlige-koncerter-i-april/feed/ 0
Flensburg forestiling og workshop http://www.annakruse.dk/flensburg-forestiling-og-workshop/ http://www.annakruse.dk/flensburg-forestiling-og-workshop/#respond Wed, 21 Mar 2018 16:17:18 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9074  

“NORDEN RUNDT” är i Flensburg og spiller forestiling om formiddagen og så har vi workshop. Det er klasser fra begge sider grænsen der mødes og arbejder sammen omkring Norden og teater- så sjovt!

Heldigvis har vi de skønneste kollegaer Ruth og Eva der sidder på Nordiska Informations kontoret!!

Og kaffe skal det være tid til!!

]]>
http://www.annakruse.dk/flensburg-forestiling-og-workshop/feed/ 0
Mjölby Storband Rock´s !!! http://www.annakruse.dk/9021-2/ http://www.annakruse.dk/9021-2/#respond Tue, 20 Mar 2018 20:25:18 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=9021 FOTO: Ray LEIGE!!!

Nu har jag nästan landat igen efter fantastiska dagar i Östergötland hos Mjölby Storband och deras bandledare Glenn Fransson.

Ännu en gång är jag lycklig över att jag inte gav upp projektet ” Nordisk Big band Poesi”. Lina Nyberg, Mads Pagsberg, Joakim Milder, Ann-Sofi Söderqvist, Alexander Thorn och Ralf Nyqvist har gjort de sköna arren och det var underbart att sjunga dem igen!

Det är i Östergötland jag har vuxit upp och har min barndom/ungdoms minnen – så det var helt otroligt att stå framför hela min uppväxt på en och samma konsert och mycket känslomässigt!!

Efter ett tag kunde jag fokusera på att sjunga och berätta om Edith och så fick jag ge en massa härliga kramar när jag var klar. Det ända som fattades var tiden att prata med alla!!

                   

Mjölby Storband är det mest underbara band som hade förberätt sig helt ut i finger spetsarna och spelade så bra. Glenn deras ledare är otroligt härlig och lätt att arbeta med.

Svante är bandets äldsta medlem och var med och startade bandet för 50 år sedan!!

 

Detta musik och känslors minne kommer jag ha med mig i många år – TACK till alla som kom till konserterna i Mjölby, Tranås och Linköping. Tack till Micke för att göra sublimt ljud vid de skiftande konsert lokalerna. Tack till alla musiker som kom efter långa dagars arbete och gav jääääärnet vid varje konsert.

                         

]]>
http://www.annakruse.dk/9021-2/feed/ 0
Bigband nr 2 Mjölby Storband 11-13 marts http://www.annakruse.dk/bigband-nr-2-mjolby-storband-11-13-marts/ http://www.annakruse.dk/bigband-nr-2-mjolby-storband-11-13-marts/#respond Fri, 02 Mar 2018 16:08:39 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=8461 3 koncerter med Mjölby storband! 11 i Mjölby, 12 i Tranås och 13 i Linköping!!

Det blir fantastiskt spännande att få lov att komma “hem” och spela.

Inte bara till Sverige men till “Sletta” LÄS MER

 • Mjölby – Söndagen den 11/3 på Mjölby Kulturscen kl 18.00
  Inget förköp då lokalen rymmer drygt 400 personer.
  Vid frågor ring 0730-436200
  Förband: Mjölby Kulturskolas storband BRBB
  Medarrangör Studeiförbundet Vuxenskolan
 • Tranås – Måndagen den 12/3 på Plan B kl 19.30
  Vid frågor och bokning ring 076-1475260
  Förband: Elever från musiklinjen på Sommenbygdens Folkhögskola, kl 19.10
 • Linköping – Tisdagen den 13/3 på Backstage i Linköping Konsert och Kongress kl 19.30
  Biljettinfo: http://konsertkongress.se/kontakta-oss

 

]]>
http://www.annakruse.dk/bigband-nr-2-mjolby-storband-11-13-marts/feed/ 0
Bigband nr 1 RUDERSDAL 4 marts kl. 15 http://www.annakruse.dk/bigband-nr-1-rudersdal-4-marts-kl-15/ http://www.annakruse.dk/bigband-nr-1-rudersdal-4-marts-kl-15/#respond Fri, 02 Mar 2018 16:03:08 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=8459
Glæder mig til at spille nogle af Edithsangene for Bigband med Rudersdals Bigband.

Vi fejrer bandets fødedag og det er sammen med Kristian Jørgensen.

Velkom!!

 

Her kan du læse om koncerten!

]]>
http://www.annakruse.dk/bigband-nr-1-rudersdal-4-marts-kl-15/feed/ 0
http://www.annakruse.dk/8308-2/ http://www.annakruse.dk/8308-2/#respond Tue, 20 Feb 2018 21:01:43 +0000 http://www.annakruse.dk/?p=8308 Några gånger är helt riktiga ord från människor jag känner, respekterer och älskar så betydnings fulla. Dessa ord kommer från den fantastiska konstnär Catharina Norlindh – se hendes kunst her: <3

“Annaaaa! Jag lyssnar på Himlens rand hela dagarna imens jag målar!! Ryser, gråter och njuter! Tack, käraste människa!💋👣👑

]]>
http://www.annakruse.dk/8308-2/feed/ 0